Софийският районен съд даде ход на делото за клевета, заведено

...
Софийският районен съд даде ход на делото за клевета, заведено
Коментари Харесай

Искът на Кирил Петков срещу Бойко Борисов е за 10 000 лева, а не за половин милион

Софийският областен съд даде ход на делото за клюка, заведено от водача на " Продължаваме промяната " Кирил Петков против ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов заради твърденията, че Политическа партия са сключвали неизгодни покупко-продажби за газа през медиатори.
Още по темата
Нито един от двамата партийни водачи не се яви в правосъдната зала. Те бяха представлявани от юристите си - Стоян Мадин и Менко Менков. В желае на Петков е записано, че са му породени неимуществени вреди, довели до накърняване достолепието и репутацията му поради оскърбителен изказвания на Борисов.

Макар в предварителните си изказвания Кирил Петков да разгласи, че гражданският му иск е за половин милион лв., в правосъдната зала стана ясно, че искът е непълен - за 10 000 лв., с опция, в случай че бъде задоволен, да се претендира цялата сума до 500 000 лв.. Съдебният състав конституира лидера на Политическа партия като граждански просител.

Според юрист Менко Менков исковата молба е нередовна, а настояването за взаимно разглеждане неприемливо. Според съда обаче няма официални дефекти в гражданската рекламация на Петков и го разгласи за позволен. Менков сподели още, че делото е опит да бъде затворена устата на водача на ГЕРБ като политически конкурент. Юристът назова ПР ход изтеклата от самия Петков информация, че искът е за 500 000 лв.. 

По-късно пред публицисти Менко Менков добави, че актуалният частен развой е продължение на невъзможността политически да бъде репресиран Бойко Борисов, с помощта на дейностите на прокуратурата и на българския съд най-много, който разгласи задържането на Борисов и Севделина Арнаудова за незаконосъобразни.

Процесът продължава на 9 януари, като отбраната изиска и магистратите да позволен трима очевидци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР