Софийският район Младост e незаслужено пренебрегнат от администрацията на кмета

...
Софийският район Младост e незаслужено пренебрегнат от администрацията на кмета
Коментари Харесай

Кметът на "Младост" призова за протести заради орязания бюджет

Софийският регион " Младост " e несправедливо подценен от администрацията на кмета Йорданка Фандъкова в финансовата стратегия на София за 2020 година, като Столичната община не е планувала средства за решаването даже на най-неотложните проблеми на региона. За това сигнализира кметът на " Младост " Стефан Стефанов. " Уважаеми поданици на „ Младост ”, с терзание желая да ви споделя, че на уеб страницата на Столична община е оповестен план на финансовата стратегия за София за 2020 година С изненада установихме, че няма нито един неотложен проблем в „ Младост ”, очакван за решение. Питаме по какъв начин по този начин с лека ръка биват пренебрегнати 120 000 хиляди данъкоплатци на столицата, по какъв начин по този начин вторият по величина регион в София, само че най-големият „ донор ” в приходната част на бюджета, няма проблеми и въпроси за решение, по какъв начин по този начин няма планувани съответни средства ", пита Стефанов. Той приканва съкварталците си до края на утрешния работен ден да внесат в деловодството на " Московска " 33 " колкото се може повече оферти, рекомендации и възражения на финансовата стратегия ". " Нека да видят в Следствен отдел към окръжна прокуратура и СОС, че „ Младост ” има проблеми и той желае те да бъдат решавани, а не пренебрегнати за следващ път ", приканва Стефанов.

На последните локални избори м.г. някогашният основен проектант на " Младост " (част от екипа на Десислава Иванчева) се яви като самостоятелен и бе един от представителите на опозицията, които победиха претендентите на ГЕРБ. Стефанов завоюва против депутата от ръководещата партия Мария Илиева. След първия тур тя водеше във вота, само че на балотажа гласоподавателите в " Младост " организираха същинска наказателна акция против ГЕРБ, разследване на което Стефанов завоюва безапелационно. 

Днес той приканва съкварталците си да вземат участие всеобщо в публичното разискване на бюджета на София, планувано за четвъртък, и да изразят мнението си пред централната власт в София. " Нека " уважим поканата на Столичната община и се включим в общественото разискване на бюджета - четвъртък от 18.00 на " Московска " 33. Нека попитаме за какво " Младост " отново е отвън проектите за финансиране на основни проблеми ", приканва Стефанов.

" В финансовата стратегия, както можете да видите, регион „ Младост ” участва в едно перо за идните разноски – реорганизация и създаване на улица в кв. " Полигон " и в индустриалната зона в НПЗ " Изток ". Но няма очакван и лев за предпочитани, належащи поправки на основни улици, пробиви, създаване на тротоари, осветяване, поправки на детски площадки, планиране, озеленяване, градеж на нови детски образователни заведения, най-малко планиране на нов парк, създаване на основен бул., който да отпуши трафика в квартала ни. На база на извършените ми срещи в „ Младост ” с вас, жителите, на подадените тъжби, оферти, възражения, дружно с сътрудниците от районната администрация систематизирахме за всеки отдел цели и належащи проблеми за решение. Много от тях стоят нерешени от години, някой даже от десетки години. Всеки отдел подаде най-належащите проблеми и цели от своя сектор на регион „ Младост ”. Не виждаме нито един от тях да е включен в програмата на Следствен отдел към окръжна прокуратура за 2020 година Нека се активираме и не останем с още една нулева година в „ Младост ”, без вложения от нашите налози, без решен нито един проблем ", приканва още Стефанов.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР