Софийският градски съд заседава срещу Боян Расате. Той беше обвинен

...
Софийският градски съд заседава срещу Боян Расате. Той беше обвинен
Коментари Харесай

Разпитаха полицаи по делото срещу Боян Расате, те не си спомняли ясно случая

Софийският градски съд заседава против Боян Расате. Той беше упрекнат за нахлуване над общностния център „ Rainbow Hub “, както и в нанасяне на телесна щета на плановия управител на Фондация „ Билитис “ Глория Филипова, осъществени по време на предизборната акция за президент предходната година, в която самият той участваше като претендент за „ Дондуков “ 2.

Глория Филипова не се яви на днешното правосъдно съвещание.

Свидетелски показания по делото дадоха Мартина Христова, Зорница Златанова и тримата служители на реда, отзовали се на получения сигнал на 30 октомври 2021 година Тримата служители на реда дадоха отговор пред прокурора, че не си спомнят ясно случилото се.

Припомняме, че тогава десетина души нахлуха в офиса на неправителствената организация, до момента в който вътре се организираше събитие, на което участваха Глория Филипова, Мартина Христова, Емили и Тихомир, както и други представители на ЛГБТИ общността в България. Зорница Златанова също участваще в срещата, само че онлайн. След офанзивата представители на дузина западни страни показаха своята взаимност с ЛГБТ общността в България.

Процесът е плануван за 24 юни от 9:30 ч.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР