Софийският градски съд върна обратно в ареста мъжа, заплашил с

...
Софийският градски съд върна обратно в ареста мъжа, заплашил с
Коментари Харесай

Върнаха в ареста заплашилия с убийство Ива Митева

Софийският градски съд върна назад в ареста мъжа, заплашил с ликвидиране ръководителя на Народното събрание Ива Митева, съобщи БНР.

В понеделник 26-годишният Любомир Яков беше освободен под домакински арест от Софийския областен съд, само че вместо да се прибере на инструкции от съда адрес, е бил арестуван през вчерашния ден в компютърен клуб в Стара Загора.

Именно на това събитие акцентира прокурор Теодора Златева, настоявайки на Яков да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение:

" Той направи опит да се укрие от органите на досъдебното произвеждане. Открит е още веднъж в компютърен клуб, където вероятно би могъл да направи опит още веднъж да реализира действие посредством техническо средство.

Той е освободен в правосъдно съвещание, следвало е да изтърпява мярката там, където е определил първоинстанционният съд. Защо и по какъв начин е открит в компютърния клуб, където е бил арестуван - евентуално по електронната гривна "

Решението на съда е дефинитивно.

Днес по време на съвещанието на Софийския градски съд, пред който прокуратурата стачкува освобождението от ареста на Любомир Яков, беше обявено, че той е арестуван в компютърен клуб в Стара Загора от ГДБОП.

Още при гледането на първичното задържане на Яков стана ясно, че той не живее нито на непрекъснатия, нито на сегашния си адрес в Стара Загора. Съдът уточни в определението си да изтърпява домашния си арест в дома на баба си.

Служебният бранител на мъжа - юрист Боримир Цанов, описа пред съда, че откакто напуснал ареста, му споделил, че потегля към селото на баба си, както и че има 13 лв.. Повече не са се чували, тъй като упрекнатият, че по e-mail е заплашил с ликвидиране Ива Митева, нямал телефон.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР