Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф

...
Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф
Коментари Харесай

Разследването срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров се връща в прокуратурата

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото против някогашния началник на пътния фонд Лазар Лазаров.

 © Цветомир Петров / Българска телеграфна агенция
В края на април той бе даден на съд за умишлена занемареност в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай. Лазаров е упрекнат, че от 7 август 2014 година до 30 юни 2015 година съзнателно не положил задоволително грижи по време на градежа на лот 1 на автомагистрала " Марица ". Обвинението твърди, че вредата била за 41 630 050.80 лева

Първоначално обвинителният акт беше импортиран в спецсъда. Но процесът по този начин и не потегли поради неявяване на някоя от страните. След това пък съдът реши, че не е способен да гледа делото и разногласието за подсъдността стигна до Върховен касационен съд. Становището на висшите магистрати беше, че делото би трябвало да се гледа от градския съд.

Съдия Николай Николов върна делото поради процесуални нарушавания и да посочи прокуратурата в какво тъкмо упреква Лазаров. Той самият сподели, че не схваща обвиняването, АПИ не пожела да се конституира като страна по делото, тъй като съгласно фонда нямало нанесена за предприятието вреда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР