Софийският градски съд ще се произнесе в петък по обвинението

...
Софийският градски съд ще се произнесе в петък по обвинението
Коментари Харесай

Пътният полицай от видеото с подкупа ще разбере дали е осъден в петък

Софийският градски съд ще се произнесе в петък по обвиняването против Сашо Тръпков - пътния служител на реда, упрекнат за взимане на рушвет от 20 лева и сформиране на документ с погрешно наличие. За през днешния ден малко след обед бе планувано прочитането на присъдата, само че защото компютърът, на който съдията я писал се развалил, той не е съумял да я напише. По тази причина решението на съда ще стане известно на следващия ден.

Случаят от 2014 година нашумя откакто клипът, сниман от жител, събра известност в обществените мрежи. Записът провокира гнева на премиера Бойко Борисов, а КАТ забрани на чиновниците си да стопират коли за рутинна инспекция.

Обвинителният акт беше импортиран в съда при започване на октомври 2015 година На едно от първите съвещания по делото показания даде Димитър Димитров - мъжът, снимал клипа. Той описа, че случката е от 13 ноември 2014 година и е снимана от терасата на апартамент на 7 етаж, а обстановката се е разиграла на булеварда, тъкмо пред блока.

Съдия по делото е Петър Сантиров, чието име беше забъркано в скандал за рушвет и който съдът оправда напълно.

По обвиняването за рушвет прокуратурата изиска условна три годишна присъда с пет години изпитателен период, както и отнемане от право Тръпков да бъде пътен служител на реда.

А за другото обвиняване - сформиране на документ с погрешно наличие, една година условно с три години изпитателен период.

Защитата на подсъдимия счита, че няма задоволително доказателства за виновността му и по двете обвинявания и изиска да бъде оневинен.

В заключителната с тирада юристът на Тръпков съобщи, че от записа се вижда, че инспекцията е била завършила, когато той сякаш е взел пари. Освен това даже " специалистите по делото не били безапелационни дали това на записа са пари ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР