Софийският градски съд (СГС) обяви за нищожни всички решения на

...
Софийският градски съд (СГС) обяви за нищожни всички решения на
Коментари Харесай

Развитие по Осемте джуджета: Върнаха заграбения от Пепи Еврото Изамет на сем. Златанови

Софийският градски съд (СГС) разгласи за оскъдни всички решения на общото заседание на „ Изамет 1991 “, с които е високомерен бизнесът на Явор Златанов, разказът на чийто татко Илия Златанов докара до разкриването на схемата „ Осемте джуджета “, написа „ Лупа “.

 

След решението на магистратите, което не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, излиза, че на процедура Кристиян Христов не е признат като нов съучастник, не е назначен за шеф, а нарастването на капитала на сдружението не се е случило, написа юридическия уебсайт „ Лекс “. Разкритията за употребяваната скица при проблема, добил известност, като „ Осемте джуджета “, демонстрираха, че в профилираната прокуратура има мрежа за рекет и изземване на бизнеси отпред с някогашния началник на Столичното разследване Петьо Петров, прочут с прякора си Петьо Еврото.

 

Както е известно, татко и наследник Златанови спорят за компанията „ Изамет “, до момента в който през 2019 година Илия Златанов не търси помощ от някогашния следовател Петров. Вместо помощ обаче потърсените за помощ присвояват компанията, парите и злато за над 4 млн. лв. на фамилията.

 

Синът му Явор пък описа, че е бил задържан и изнуден да се подпише, че се съгласява с увеличение на капитала на сдружението, приема за съучастник във компанията близкия до Петьо Петров – Кристиян Христов, а двамата с Илия Златанов към този момент няма да са шефове на „ Изамет “ за сметка още веднъж на Христов. Подписването е станало в болница „ Лозенец “, където Явор Златанов е откаран от ареста, с цел да му бъде осъществена незабавна хемодиализа, и подписал под опасност за живота му.

 

През 2021 година Явор Златанов е завел искове в Софийски градски съд, с които желае решенията на общото заседание за влизането в нея на Христов да бъдат признати за невзети. Тъй като татко и наследник Златанови спорят настрана за собствеността на „ Изамет “, Илия Златанов е завел идентични искове в Софийски градски съд още през 2020 година По тях обаче и градският, и апелативният съд одобриха, че не е потвърдил, че също е работил под опасност, с цел да подпише измененията във компанията. Делото сега е във Върховния касационен съд, който го е насрочил за март 2024 година

 

През май Кристиян Христов разгласи, че се опасява за живота си, откакто бе арестуван от полицията малко преди да даде конференция против Любена Петрова. В момента не е известно къде се намира той.

 

pik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР