Софийският градски съд (СГС) е отказал да намали гаранцията на

...
Софийският градски съд (СГС) е отказал да намали гаранцията на
Коментари Харесай

Съдът отказа по-ниска гаранция на майката на обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

Софийският градски съд (СГС) е отказал да понижи гаранцията на Десислава Николова, майка на обвинения за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков – Кристиан Николов. Тя би трябвало да заплати 100 хиляди лева Николова е обвинена за това, че е дала на сина си джипа " Ауди " Кю 7, макар че той е използвал опиати. Жената бе задържана за малко и по-късно освободена против гаранция. Тя е обжалвала размера ѝ.

Съдът обаче отхвърля всички причини. В жалбата си Николова е показала, че има три деца, за които се грижи сама, както и за възрастните си родители. Съдът твърди, че няма данни за здравето ѝ да е влошено, самата тя отказала медицински обзор при задържането си. Не е показала и какво е имущественото ѝ положение.

" Едновременно с това обаче по делото има информации, съгласно които компанията ѝ е била със обилни финансови доходи до 2018 година, за когато са последните данни. Съдът не приема за състоятелен и довода, че Николова би трябвало да се грижи за трите си деца, защото те са пълнолетни и тя не им дължи прехрана. По делото няма данни, който да поддържат и изказванията ѝ, че тя заплаща частните учебни заведения и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си ", показва в претекстовете си съдът.

Според юриста ѝ Константин Симеонов тя не е знаела, че синът е взел колата и че е използвал опиати. Той имал персонална кола, а джипът бил оставен в двора на къщата им. През това време Николова била отвън София. Самата тя е правила злополука със същия джип пет години по-рано.

" Никой не се поинтересува когато е станал случаят, къде е талонът на колата – в чантата на госпожа Николова и е бил отвън София. Обвинението на моята клинетка е отговор на публичното мнение ", съобщи Симеонов пред бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР