Софийският градски съд разпореди проверка на болничен лист на шефа

...
Софийският градски съд разпореди проверка на болничен лист на шефа
Коментари Харесай

СГС разпореди проверка на болничен на шефа на БНТ

Софийският градски съд разпореди инспекция на болничен лист на шефа на Българска национална телевизия Константин Каменаров. 

Каменаров не се е явил пред съда през вчерашния ден на съвещанието по делото, в което апелира условната си присъда от 1 година и 3 месеца и 600 лв. санкция за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта. Ако присъдата бъде доказана от Софийски градски съд, той може да загуби поста си като общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Той е изискал съдът да не дава ход на делото поради негово заболяване и желанието му да взе участие персонално в съвещанията. Към молбата си Каменаров е показал и болничен лист, публикуван на 14 февруари от доктор Емилия Баракова. Болничният е за интервала от 14 до 20 февруари.

Според болничния шефът на БНТ страда от остра зараза на горните дихателни пътища, поради което му е постановен домашен-стаен режим на лекуване.

Съдът взема решение да отсрочи гледането на делото за 13 март, откакто признава, че Каменаров не се е явил по уважителни аргументи.

В същото време през вчерашния ден, когато е трябвало да се яви в съда, Каменаров се оказва в Брюксел. Той е показан в репортаж на Българска национална телевизия, където е взел участие в конференция за провокациите пред аудиовизуалните медии във времето на цифрова гражданска война в качеството си на началник на националната телевизия.

Заради това съдът взема решение, че би трябвало да се направи инспекция дали Каменаров фактически не е можел да се яви пред съда на съвещанието на 18 февруари. 

Съдът желае Столичната районна здравна ревизия да ревизира дали болничният е публикуван при съблюдаване на закона.

Освен това от Българска национална телевизия ще се изиска информация дали Константин Каменаров се е явявал на работа в интервала 14 - 20 февруари, включително и дали е бил командирован служебно за пътешестване до Брюксел, за какъв интервал и по какъв мотив. Ако Каменаров е бил командирован от Българска национална телевизия в Брюксел, това също е нарушаване на закона.

Столичната РЗИ би трябвало да даде информацията до три дни след приемането на писмото от съда, а Българска национална телевизия би трябвало да дават информацията в тридневен период от приключването на инспекцията на болничния, само че не по-късно от 13 март.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР