Софийският градски съд разпитва днес свидетели по делото срещу бившия

...
Софийският градски съд разпитва днес свидетели по делото срещу бившия
Коментари Харесай

Свидетели по делото Боршош разказват как са харчени пари на НДК

Софийският градски съд разпитва през днешния ден очевидци по делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош. Ексслужителите описват по какъв начин се работело по времето, когато се подготвяло Европредседателството. Срещу Боршош са повдигнати няколко обвинявания - за нецелево разходване на средства, умишлена занемареност, подписване на неизгодни покупко-продажби, длъжностно заграбване и насила точно в този интервал.

Министерството на финансите е внесло иск за над 3,4 милиона лв. обезщетение, а самият Дворец - за 503 000 лв..

На съд е и някогашният ръководител на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев.

Едно от обвиняванията против Боршош е за подписани контракти с ПР организации. Прокуратурата твърди, че нямало потребност от тях, тъй като в НДК имало специфичен отдел от няколко души точно на такива позиции. Един от тях - Цветомир Стефанов, описа, че в НДК бил получаван медиен мониторинг, който пък специалистите в дирекцията обработвали в допълнение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това обвиняването счита за дублиращи се действия. Служителят на пиар отдела посочи, че по контракта с частна компания тя им е давала заран отчет от 60-70 страници медийни изявления , касаещи НДК, разнообразни негови събития, както и прилежащите клуб " Перото ", ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс, спектакъл " Азарян " и прочие Служителят не може да реши дали техният щатен отдел би се справил самичък с работата.

Съдът даде ход на делото в края на предходната година, откакто отхвърли настояването на отбраната за връщане на обвиняването поради неясноти.

Преди старта на днешното съвещание стана леко сдърпване сред юриста на Боршош Ина Лулчева и публицистите, защото тя не позволяваше той да бъде сниман, заяви " Булфото ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР