Софийският градски съд пусна на свобода Йоан Матев, обвинен за

...
Софийският градски съд пусна на свобода Йоан Матев, обвинен за
Коментари Харесай

Йоан Матев ще бъде на свобода

Софийският градски съд пусна на независимост Йоан Матев, упрекнат за жестокото ликвидиране в Борисовата градина.

Мотивът на магистратите е, че са изтекли 8 месеца, което е оптималният законов период за задържане при наказването, което той може да получи. По време на закононарушението той е бил малолетен, което значи, че може да получи от 5 до 12 години затвор, съобщи NOVA.

Младият мъж към момента не може да си тръгне от ареста,

защото следва прокуратурата да стачкува решението на съда. Другата седмица ще бъде взето дефинитивно решение. Делото е планувано за 14 ноември.

Две години след убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина прокуратурата уточни Йоан Матев като евентуалния причинител. Причината - въпреки по откритото оръжие да няма отпечатъци или ДНК, всички доказателства водели точно към него. Подкрепят ги и показанията на брат му Марсел - индивидът, който е завел служителите на реда при захвърления в шахта нож.

Съученици на Йоан го разпознали, само че премълчали

Йоан: Невинен съм, това по медиите са цялостни неистини

Арнаудова: Разследваме всички, премълчали за Йоан!

Ножът, с който е наръган Георги - ключ към килъра

15-годишният възпитаник Георги бе наръган с нож на 2 юни 2015 година, като евентуалният претекст бил кражба, уточни прокуратурата. Георги имал у себе си 5 лв.. Според съда, макар че доказателствата са косвени, в тяхната цялост те водят до догатката, че точно той е предизвикал гибелта на Георги Игнатов.
От полицията разпространиха записи от видеокамери, на които беше запечатано бягството на момче, за което обвиняването твърди, че е Матев. Проверени бяха над 400 лица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР