Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на 23-годишния Иван

...
Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на 23-годишния Иван
Коментари Харесай

Синът на панагюрския кмет излиза от ареста: Възраждане е терористична партия

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на 23-годишния Иван Белишки, наследник на кмета на Панагюрище от " задържане под стража " в домакински арест, оповестиха от съда.
Още по темата
Младият мъж обаче ще носи електронна гривна за следене. 

Иван Белишки е обвинен за закана с ликвидиране при изискванията на продължавано закононарушение. На 17 януари 23-годишният мъж заплашил депутата от " Възраждане " Стоян Таслаков с думите: " Ей, отпадък, ще те убия! ", а на 24 януари т.г. на ул. " Царево село " в София синът на панагюрския кмет повторил заканите, като насочил и револвер против народния представител.

Белишки бе арестуван, а на 27 януари състав на Софийския областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиненият може да извърши друго закононарушение и постанови най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража ".

Обвиняемият обаче апелира.

Според отбраната, когато медиите влязат в правосъдната зала, правораздаването излиза. Така юристът на кметския наследник обоснова изказванието си, че една от аргументите Белишки да е в ареста досега е публичността на случая. Нямало заплаха той да се укрие.

Самият Иван Белишки съобщи пред съда, че казусът е следващата провокация към него и фамилията му, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ще спомагам на проверяващите. Условията в ареста са неприятни и няма по какъв начин да продължа следването си по право, каза младият мъж пред съда.

Магистратите се съгласиха, че младежът има непрекъснат адрес в Панагюрище и няма да се укрие. Прави усещане системността в нецензурния речник. Това може да е аргумент да се мисли за риск от ново закононарушение или риск от ескалация на напрежението, записа съдът в претекстовете си.

Решението на Софийски градски съд е дефинитивно. 

След като бе освободен, Иван Белишки сподели пред медиите, че не се е заканвал на депутата. " Възраждане " е терористична партия и антибългарска организация, допълни кметският наследник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР