Софийският градски съд прекрати делото за мярка за неотклонение на

...
Софийският градски съд прекрати делото за мярка за неотклонение на
Коментари Харесай

Прекратиха делото срещу малкия син на Йоско Костинбродския

Софийският градски съд приключи делото за мярка за неотклонение на дребния наследник на Йосиф Йосифов – Костинбродския Валентин, оповестява " Монитор ". 16-годишният юноша е обвинен за обир на яке от друго момче. Според следствието на 2 януари 2018 година към 18 ч. в региона на Северния парк в София в съучастничество с малолетния Емилиян М. и трето неустановено лице заплашили с побой различен младеж и му лишили шушляковото яке „ Адидас “.

Нападателите стояли заплашително с маски на лицата пред потърпевшия и единият от тях споделил: „ Сваляй си якето, с цел да не те стартираме “. Така те отмъкнали дрехата, чиято стойност е 55 лева

Валентин Йосифов е притеглен като обвинен на 5 юни, а Емилиян М. - на 26 юни. На Емилиян прокуратурата определила мярка контрол на родителя, а за Валентин било импортирано искане в Софийския областен съд за налагане на задържане под стража. В правосъдната зала обаче представителят на държавното обвиняване не е поддържал настояването и съдът оставил Йосифов-младши без никаква мярка за неотклонение. Софийска градска прокуратура обаче протестирала пред въззивната инстанция и по този начин делото стигна до Софийски градски съд.

Тричленният правосъден състав почете настояването на юриста на Йосифов съвещанието да протече при закрити порти, тъй като е малолетен. Пред съда представителят на прокуратурата обаче не е поддържал митинга. Съдът е счел, че е десезиран и е прекратил делото за мярката за неотклонение. Той обаче е дал напътствие на органите на досъдебното произвеждане да сезират способените органи за деца в риск.

Валентин Йосифов пристигна в съда държейки за ръка своя другарка и криейки лицето си с акт за раждане. Млада жена се въртеше към тях и ядосано му сподели: „ Аз споделих ли ти да не идваш поради репортерите “. Баща му Йоско Костинбродския е в неопределеност от 2014 година През февруари т.г. Върховен касационен съд го оправда за стрелбата по Киро Японеца, както и че е бил главатар на тайфа за убийства, отвличания и търговия с опиати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР