Софийският градски съд прекрати делото срещу бившия директор на НДК

...
Софийският градски съд прекрати делото срещу бившия директор на НДК
Коментари Харесай

Съдът прекрати делото срещу Боршош заради неясно обвинение

Софийският градски съд приключи делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош и някогашния ръководител на съвета на шефовете Валентин Кръстев.

Причината за прекратяването, е че обвиняването е неразбираемо, спорно и двамата не могат да схванат защо закононарушение ги съдят.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на митинг в седемдневен период.

Представителят на прокуратурата сподели, че ще обмисли дали да стачкува, откакто се запознае с претекстовете на съда, или ще внесе напряко ново обвиняване.

Съдия Стефан Милев, който е някогашен прокурор, в продължение на близо 30 минути изреди основни процесуални нарушавания в обвинителния акт. По думите му за едни и същи дейности Боршош един път е упрекнат в занемареност, а различен път - за подписване на неизгодна договорка.

В обвинителния акт е разказано единствено едно предписание - за над 1.2 млн. лева, а за останалата част от сумата до 3.4 млн лева, за които двамата са на съд, няма никакви обстоятелства с какви дейности са разходвани. Прокурорът единствено е препратил към експертизите под делото, само че арбитър Милев акцентира, че обвиняването не се образува от движимостите лица, а от прокурора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР