Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата на генералния директор на

...
Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата на генералния директор на
Коментари Харесай

Окончателна присъда за шефа на БНТ, СЕМ прекратява мандата му

Софийският градски съд удостовери напълно присъдата на генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров. Той бе наказан условно от първоинстанционния съд на 1 година и 3 месеца " отнемане от независимост " с 3-годишен изпитателен период за шофиране след приложимост на алкохол.

Каменаров би трябвало да заплати и 600 лв. санкция за това, че е седнал зад кормилото с 1,6 промила алкохол в кръвта.

Генералният шеф на Българска национална телевизия бил спрян за инспекция от пътни служители на реда на 23 юни 2016 година, до момента в който прибирал брачната половинка си от празненство, тъй като не се чувствала добре. Обяснението му за високата централизация е, че пиел разтвор от билката " златен корен ", която употребил за стимулиране на метаболизма и за намаляване. Билката обаче се разтваряла в медицински алкохол, а по-рано вечерта, откакто се прибрал от работа, изпил две дози, което било към 100 грама чист етилов алкохол. Преди това пък изпил и едно уиски за разпределяне.

Решението на градските магистрати е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. Въпреки че присъдата е условна, Константин Каменаров към този момент няма право да остане на поста. Законът за радиото и малкия екран не разрешава в управлението на публичните медии да влизат осъждани за умишлени закононарушения от общ темперамент лица.

" Ще вървим към преустановяване на мандата и към избор на и.д. началник на Българска национална телевизия ", сподели председателката на Съвет за електронни медии София Владимирова пред " 24 часа ". Този, който ще заеме краткотрайно поста на общоприет шеф, би трябвало да дава отговор на изискванията, посочени в Закона за радиото и малкия екран. Той може и да не е взел участие в състезанието, с който бе определен Каменаров, може да е външен човек за малкия екран или някой от Българска национална телевизия.

Заседанието на съвета най-вероятно ще е в сряда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР