Софийският градски съд постанови условна присъда от 3 години лишаване

...
Софийският градски съд постанови условна присъда от 3 години лишаване
Коментари Харесай

Киро Японеца: Разстрелите тепърва започват, но мен няма да ме ликвидират!

Софийският градски съд постанови условна присъда от 3 години отнемане от независимост за подсъдимия Георги Петров като гарант на убийството на Кирил Киров-Киро Японеца. Тъстът на Петров - Марин Петров получи 9 години отнемане от независимост. По този мотив потърсихме мнението на Кирил Киров-Киро Японеца. 
- Г-н Киров, по какъв начин приемате решението на арбитър Александра Йорданова от Софийския градски съд да постанови условна присъда на Георги Любенов Петров, който бе упрекнат, че е поръчал убийството Ви и това на сина Ви Спартак? 
- Георги Петров е упрекнат, освен за това, че искаше да убие мен, само че и цялото ми семейство. Неприемливо е той да бъде пожален единствено с условна присъда, в случай, че той преди този момент има и друга условна присъда. В този случай Петров неотложно трябваше да бъде задържан още в правосъдната зала и откаран в пандиза. Няма по какъв начин да приема, че съдията Йорданова признава за отговорен Петров като гарант и му дава единствено 3 години условно, а на този който стреля против мен и фамилията ми Марин Петров 9 години затвор дейно.
Най-малкото наказване беше двамата да получат идентични присъди. За мен следствието и прокуратурата си свършиха чудесно работата и събраха задоволително доказателства за виновността на двамата подсъдими. Но съдът е този, който ги оправда! За мен това решение значи, че няма морал и нямаме правосъдна система! 
- Прокуратурата ще стачкува присъдата пред Апелативния съд. Очаквате ли там да има друга развръзка по случая? 
- Не единствено прокуратурата, само че и аз ще стачкувам скандалното решение на арбитър Александра Йорданова. Аз имам вяра, че в България има почтени съдии, за които справедливостта и морала са над всичко и над парите. Надявам се, че Апелативният съд ще поправи несъответстващото решение на арбитър Йорданова, която на няколко пъти се опита да отбрани парцелите на подсъдимите, за които настоявахме да бъдат запорирани. 
- Подсъдимият за първото нападение против Вас Йоско Костинбродския е на независимост. Същото се отнася и за Георги Петров, който бе изправен пред съда за мократа поръчка против фамилията Ви. Чувствате ли се заплашен, че ще опитат трети път да Ви отстранен физически?  
- Разбира се, че се усещам заплашен. Притеснен съм освен за мен, само че и за синовете ми. Не мога да схвана по какъв начин Марин Петров, който бе наказан на 9 години затвор, бе пуснат да напусне правосъдната зала без белезници и без да е спретнат зад решетките. 
- Основната версия на проверяващите по случая с убийството на Петър Христов, е че той е станал жертва на бандата за отвличания "Наглите ", против която е дал информация в службите. Вие също сте оказал подпомагане за разкриването на опита за ликвидиране против Вас. Смятате ли, че може да Ви сполети ориста на Петър Христов? 
- Смятам, че Петър Христов си е отишъл, тъй като е дал информация против бандата, а по-късно е изтекла информация и това се е оказало съдбовно. Убийците би трябвало да знаят, че няма да могат да ме унищожават. Няма да ми се случи това, което сполетя Петър Христов. 
- След като бандата на Йоско Костинбродския бе оправдана, а други убийци не са в пандиза, подозирате ли, че има заплаха разстрелите да продължат? 
- Разстрелите занапред стартират. Заради скандалните правосъдни решения, като това на арбитър Александра Йорданова, България може да се върне към средата на 90-те години. Сега доста убийци са на независимост, а единственото, което могат да вършат, е да убиват. Те нямат различен избор! Сам знаете, че от този момент до в този момент в България бяха осъществени над 150 поръчкови убийства. Сега могат да се случат доста убийства както през тези мрачни години. Дано не се окажа прав...
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР