Софийският градски съд постанови мярка задържане под стража на Валентин

...
Софийският градски съд постанови мярка задържане под стража на Валентин
Коментари Харесай

Обвиненият за блудство с ученички остава в ареста

Софийският градски съд постанови мярка задържане под стража на Валентин Асенов, който е упрекнат за блудничество с две първокласнички от столичното 17-то учебно заведение.

Делото беше гледа при закрити врата, с цел да се резервира анонимността на потърпевшите, които са под 14 години и се намират под протекция на институциите и Закона за отбрана на детето. Съдът взе поради и опазването в загадка на интимния живот на обвинения.

Министерство на вътрешните работи: 60 задържани педофила, работили в интернет

Мъж атакува две деца в тоалетна в учебно заведение

Валентин Асенов отчасти е признал за стореното, само че съгласно неговите изказвания двете 7-годишни девойки са го провокирали с дейностите си.

На делото участва сестра му Вержиния Асенова, която сподели, че обвиняванията не са правилни.

„ Той просто е отишъл по дребна потребност, а не при децата. Валентин е обичай в полицията и е бил заставен да каже всичко това. Той провежда спортни събития и всички в Перник го познават. Ако беше подобен, мислите ли, че нямаше да се разбере?”, разяснява тя.

В правосъдната зала стана ясно, че обвиненият е роден през 1984 година в град София, само че от години живее в Перник. Има висше обучение, приключил е бакалавър в НСА, като треньор по бокс през 2013 година Има незавършена педагогика, тъй като огромната фантазия на Валентин била да стане преподавател по физкултура.

Заради позволени неточности в писмените му пояснения, където е написал ключ с у - „ клуч “, висше с у на края - „ висшу “, и автомобил с ф - „ афтомобил “, съдията се осъмни в дипломата на подсъдимия.

Обвиняемият е неженен и живее самичък в Перник. От 7 месеца работи във компания за произвеждане и дистрибуция на самун като водач.

Адвокатът му съобщи, че ще апелира решението на съда и добави, че неговият клиент е отрекъл да е правил блудствени дейности. Първоначално е признал, тъй като е бил подложен на електрошок и побой в полицията. Клиентът му обаче не си е извадил здравно уверение за това.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР