Софийският градски съд отмени част от определението си от 8

...
Софийският градски съд отмени част от определението си от 8
Коментари Харесай

Съдът задължи Столична община да мие улиците по два пъти месечно през лятото

Софийският градски съд анулира част от определението си от 8 юли по делото за мръсния въздух против Столична община, като вместо това го разшири и задължи общината да показа по делото проект за засаждане на дървета за 2020 година Освен това общината се задължава да сътвори директен достъп на жителите, посредством интернет страницата си и профила си във Facebook, до Системата за даване на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух в действително време.

Съдът задължи още Столична община да мие машинно улиците по два пъти месечно от май до септември, като приблизително би трябвало да се измиват не по-малко от 10 847 дка. Един път месечно би трябвало да се мият улиците и от октомври до април, в случай че времето разрешава. Графикът за миене би трябвало да се разгласява на уеб страницата на общината, както и би трябвало да се разгласява информация за осъщественото всеки месец.
Друго обвързване постановено от съда е Столична община да афишира информация за броя осъществени инспекции за спазването на възбраните за влизането на товарни коли и строителни машини над 4 тона в зона " Първа " и транспортни средства до 3,5 тона в зона " Център ", които не дават отговор на европейските стандарти за изгорели газове.

Освен това общината се задължава да афишира ежемесечно на уеб страницата си и информация за броя осъществени инспекции, мястото, на което са осъществени, установени нарушавания и наложени санкции по използването на наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване чистотата на територията на София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР