Софийският градски съд отказа да пусне предсрочно от затвора Валентин

...
Софийският градски съд отказа да пусне предсрочно от затвора Валентин
Коментари Харесай

Извънредна новина от съда за Вальо Топлото!

Софийският градски съд отхвърли да пусне предварително от пандиза Валентин Димитров, прочут като Вальо Топлото, заяви БНР. Той е в пандиза от година и 7 месеца по обвиняване в занемареност за времето, когато беше шеф на столичната „ Топлофикация “.

Димитров изиска от магистратите поради „ положително държание “ да изкара като условна присъда остатъка от тригодишния период. Градските магистрати не одобриха този мотив.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.
Димитров е в пандиза от 2015 година, когато влезе в действие тригодишната му ефикасна присъда за занемареност. Той се възползва от към този момент анулираната опция и наказани лица да имат право да желаят да излязат по-рано от пандиза, а тя беше анулирана, откакто двама от групата за отвличания „ Наглите “ бяха на крачка от свободата с решение на първоинстанционния градски съд. Заради публичното напрежение втората инстанция ги спря, а депутатите оставиха предварителното освобождение единствено на преценката на затворническата администрация, което в тази ситуация с известния в близкото минало като Вальо Топлото е споделила не. Аргументите на шефа на Софийския затвор и на самия Димитров бяха изложени през днешния ден в правосъдната зала.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР