Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев,

...
Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев,
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев

Софийският градски съд отхвърли да пусне от ареста Георги Семерджиев, упрекнат за злополуката в София, при която починаха две млади дами. Според съда има заплаха той да се укрие и да извърши друго закононарушение. Определението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред горната инстанция, съобщи.
Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение заради влошено здравословно положение, само че съдът я отхвърли, като означи, че са налице всички законови учредения за продължение на ареста му. Обвиняемият не се яви в правосъдната зала. Адвокатът му, Мирослав Христов, и прокурорите по делото нямаха информация за здравето му.

Мъжът, който е обвинен за пет закононарушения, се намира в ареста повече от три месеца. Защитникът му изиска той да бъде пуснат под домакински арест.

По думите на прокуратурата следствието за злополуката е към края си, а Семерджиев и бранителят му към този момент се срещат със събраните доказателства. От държавното обвиняване бяха срещу изменението на мярката в по-лека, защото няма условия, които да постановат смяната ѝ. 

Пред медиите прокурор Събина Христова изясни, че на юрист Христов и на Семерджиев им е даден, по тяхно искане, период до 1 ноември за запознаване с материалите по делото. След това, в случай че те не създадат доказателствени претенции, на които наложително би трябвало да се отговори, ще бъде направен обвинителният акт и ще бъде импортиран в съда.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР