Софийският градски съд отговори на главния прокурор Сотир Цацаров за

...
Софийският градски съд отговори на главния прокурор Сотир Цацаров за
Коментари Харесай

Съдът отговори на Цацаров за забавените мотиви по дело срещу БСП депутат

Софийският градски съд отговори на основния прокурор Сотир Цацаров за забавено дело против народен представител от Българска социалистическа партия.
 Цацаров отново скочи на Българска социалистическа партия - желае инспекция на забавено дело против народен представител
По-рано през днешния ден стана ясно, че основният прокурор е отправил сигнал до Инспектората към Висшия правосъден съвет, с което желае инспекция за забавени претекстове към присъда на Софийския градски съд (СГС) по отношение на депутата от Българска социалистическа партия Светла Бъчварова-Пиралкова.

В позиция, изпратена до медии, от Софийски градски съд дадоха отговор, че забавянето на претекстовете е заради сложността на делото. Присъдата е произнесена на 26 юни 2018 година, а претекстовете били в развой на правене. Самото досъдебно произвеждане е траяло 4 години, което надвишавало 8 пъти нормалните периоди, показват от Софийски градски съд. По-късно правосъдното произвеждане било спряло и поради изчакване да бъде снет депутатският имунитет на подсъдимата.

Събраните по делото материали обгръщат 150 тома, добавя Софийски градски съд.

Делото против Светла Бъчварова е формирано по импортиран на 12 април 2016 година от Софийска градска прокуратура обвинителен акт за това, че на 13.08.2009 година, като ръководител на Управителния съвет на Селскостопанската академия (ССА) е сключила неизгодна договорка, от която е произлязла забележителна щета за академията - в размер на 1 326 671,36 лева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР