Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Йоан Матев,

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Йоан Матев,
Коментари Харесай

Съдът остави за постоянно в ареста Йоан Матев

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста Йоан Матев, упрекнат за ликвидиране в Борисовата градина, съобщи БГНЕС. Матев е обвинен за убийството на 15-годишния Георги, осъществено на 2 юни 2015 година.

На днешното съвещание съдът разпита очевидци. Показания даде и Божидар Шуманов, който е изготвил съдебно-компютърната експертиза. От думите му в зала стана ясно, че е засякъл диалог сред Стефания Коларова и Константин Малчев, които в злощастния ден са си писали. Малчев е бил потърсен от момичето, което се допуска, че му е изпратило текст, публикуван от полицията. В него се показва, че Матев е бил разпознат и е бил облечен със същите облекла, с които е осъществено убийството.

В зала юристът на обвинения изиска мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ да бъде променена в по-лека. За следващ път изиска и отказ на прокурорите Тихомир Янчев и Зоя Манасиева, само че съдът не одобри настояването им.

По време на делото стана ясно още, че съгласно отбраната и майката на Матев той е бил „ натопен” и не е същинският причинител на действието.

През ноември 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт против Йоан Матев. Той е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 година в Борисовата градина в София, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, съзнателно е умъртвил малолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били наранени витално значими органи и настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на Георги.

Оръжието на закононарушението е открито наоколо до мястото на убийството. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.

При едно от съвещанията юристите на Йоан желаеха делото да се приключи и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР