Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев
Коментари Харесай

Георги Семерджиев се появил с една маротонка в автомивката си след катастрофата и поискал стълба. Твърди, че го отвлекли

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста Георги Семерджиев – мъжът, провокирал злополуката, при която във вторник починаха две млади дами, заяви БНР.

Макар и индиректно, защото на мястото на престъплението Семерджиев не беше открит, а чак в дома си, доказателствата сочат, че точно той е причинител на тежкия пътен случай, при който починаха двете млади дами.

Това се извлича от направената експертиза на два броя маратонки, едната открита в колата, другата открита в дома на самия Семерджиев, от ДНК експертизата, която открива следи от него по кормилото, както и от показания на очевидци, измежду които и полицайката Симона Радева, че половин час след случая той се е появил, куцайки с една маратонка в автомивката, в която работи, след което е изискал да му спомагат със стълба да се качи в жилището, в което живее.

Следи от тази стълба са открити до първия етаж, където се намира домът на Семерджиев.

Освен това съгласно съда, защото Семерджиев има богато престъпно минало, както неоправдателна присъда, има заплаха той да извърши друго закононарушение. Опасността пък да се укрие се извлича както от напускането на мястото на престъплението в самата вечер на злополуката, по този начин и от други случаи, в които той се е укривал от правораздаването.

Самият той, преди да чуе решението на съда, изиска да бъде пуснат под домакински арест, съобщи, че не е отговорен и че е бил похитен. По този мотив арбитър означи, че в случай че има някакви данни за похищение, прокуратурата би трябвало да работи по тях, само че че доказателствата, събрани по случая, опровергават на този стадий тази версия.

Според арбитър Анелия Щерева от събраните доказателства може да се направи съмнение с висока степен на възможност, че точно той е предизвикал злополуката, както и че в случай че е на независимост, може да се укрие или да извърши друго закононарушение.

По време на съвещанието Георги Семерджиев беше под засилена защита. Според неофициална информация той се е държал нападателно в ареста.

Пред съда съобщи, че не схваща защо го упрекват, отхвърли да е провокирал злополуката и изясни, че часове преди този момент бил похитен. Оплака се и че е бил обичай.

Адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов беше сбит пред медиите и сподели единствено, че не е коментирал с клиента си нощта на злополуката:

„Няма спомен безусловно за нищо във връзка с злополуката. Когато го откриха у дома, не можеше да приказва. Проба за алкохол и опиати съгласно мен му е взета в петък. Дали не е дълъг период, питайте прокуратурата. След като някой отхвърля да даде, взима се наложително, след известно време. Така е станало и в случая“.

Преди правосъдното съвещание прокуратурата повдигна още две обвинявания на Семерджиев. Те са за шофиране след приложимост на опиати с подправена швейцарска брошура. Новите обвинявания са за случай от 10 юни, когато мъжът е спрян за инспекция и е открито, че е под въздействието на опиати и с подправена брошура.

Заместник градският прокурор на София Христо Кръстев разгласи, че прокуратурата към този момент ревизира подозрения за полицейски чадър, в това число и по този случай:

„Дали полицейски чиновници са помагали на обвинения преди осъществяване на закононарушението по отношение на прикриване на други осъществени закононарушения от него, а точно ръководство на МПС, без да е дееспособен, както и дали са му помогнали да се укрие от правораздаването след настъпването на тежкото ПТП“.

Определението на Софийския градски съд не е дефинитивно. То може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР