Софийският градски съд остави без разглеждане внесените от Софийската градска

...
Софийският градски съд остави без разглеждане внесените от Софийската градска
Коментари Харесай

Съдът остави без разглеждане исканията за одобрение на обиските по казуса Борисов

Софийският градски съд остави без разглеждане импортираните от Софийската градска прокуратура претенции за правосъдна глоба по осъществените процесуално-следствени дейности по претършуване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, оповестиха от съда.

В настояванията категорично се твърди, че дейностите, за които следва да се упражни правосъден надзор, са незаконосъобразни, тъй като са осъществени при липса на необходимост и от незапознат проверяващ орган.

В досъдебното произвеждане, прокурорът е единственият орган по управлението на следствието, заради което констатацията му за незаконност на съответни дейности, осъществени от проверяващия орган, е в границите на неговата подготвеност и не се нуждае от правосъдно утвърждение. Доколкото в актуалното произвеждане, прокурорът изначално приема, че осъществените дейности са опорочени, настояването му е неприемливо, написа в определението си арбитър Вера Чочкова.

Магистратът, която гледа делата против Валентин Димитров-Топлото и за злополуката на автомагистрала " Тракия " през май 2018 година, размени арбитър Тони Гетов, който в началото бе избран от системата за инцидентно систематизиране, само че си направи самоотвод, защото постанови неоправдателната присъда против Цветан Цветанов през 2014 година на 4 година

Вчера от Министерство на вътрешните работи входираха още веднъж и плановете на постановления за покачване на обвинявания на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и медийния консултант на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

В петък от прокуратурата споделиха, че полицията не е поискала покачване на обвиняване. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че тогава план на разпореждане за това е бил импортиран дружно с материалите по досъдебното произвеждане, видно от придружителното писмо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР