Софийският градски съд одобри споразумение за условна присъда между прокуратурата

...
Софийският градски съд одобри споразумение за условна присъда между прокуратурата
Коментари Харесай

Осъдиха условно кандидат-депутат, отглеждал марихуана

Софийският градски съд утвърди съглашение за условна присъда сред прокуратурата и Валентин Велев, който беше претендент за народен представител от коалиция " Патриотичен фронт ".

На Велев бяха повдигнати обвинявания през ноември предходната година по време на предизборната акция. Събрани бяха доказателства за държане на 1270 грама марихуана и развъждане на 23 броя растения от рода на конопа.

След като прегледа показаното от страните съглашение, съдът не се съгласи с него и уточни, че наказването е безпричинно занижено, а точно една година и 11 месеца затвор при тригодишен изпитателен период. Съдебният състав се обоснова с това, че това наказване няма да реализира задачите на правораздаването, както и че закононарушението се характеризира с висока степен на социална заплаха. Съдът предложи по-голямо наказване, на което 47-годишният обвиняем и прокуратурата се съгласиха.

Пред съда Велев се призна за отговорен, а след редакция на съглашението той получи наказване от две години отнемане от независимост при тригодишен изпитателен период и санкция от 5000 лева

Прокурорът по делото и Валентин Велев отхвърлиха коментар пред медиите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР