Софийският градски съд не уважи искането на прокуратурата да остави

...
Софийският градски съд не уважи искането на прокуратурата да остави
Коментари Харесай

Софийският градски съд освободи буйстващия прокурор от ВКП

Софийският градски съд не почете настояването на прокуратурата да остави в ареста буйствалия в Плевен висш прокурор Георги Асенов и го освободи. Той е упрекнат, че на 4 юли е хулиганствал в болничното заведение в Плевен и е унищожил телефона на охранител, крещейки: " Ти знаеш ли кой съм аз ".
По време на заседаниетостана явен и мотивът за абсурда - магистратът и брачната половинка му желали да настанят тъста на прокурора за лекуване. Оказа се и, че това не е първа такава негова демонстрация. През 2017г. още веднъж се държал безочливо с служител на реда, написа 24 часа.
Тъстът на Асенов бил с кръвоизлив в дясното око и с него не можел да вижда. Лекарката споделила, че би трябвало да донесат облекла и храна, по тази причина Асенови и 74-годишният мъж отишли да му вземат нужните неща.
На връщане с тях била и сестрата на брачната половинка на прокурора - Албена Ангелова. Тя описа в съда, че охранителите на болничното заведение не давали тримата да качат татко ѝ в отделението. Можело единствено един, а това нямало по какъв начин да стане, тъй като били с доста багаж. Охранителят не ги пуснал, по тази причина прокурорът отишъл до колата си и взел служебната си карта. Показал я на гарда и фамилията минало без да пита.
Когато се качили на 5-ия етаж, нямали проблеми, до момента в който гардът не се върнал с още 4-ма души.
Според Асенови те били бити, а гардът самичък изпуснал телефона си.
Прокурор Иван Кадев обаче описа, че Асенов се държал безочливо. “Знаете ли кой съм аз, бе? Ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор! ”, крещял той на гардовете. Запалшил и шефката на охранителната компания, че бизнесът ѝ ще бъде закрит. Звъннал и на зам. окръжния прокурор на Плевен и на шефа на полицията в града, с цел да търси подпомагане.
“Не му е за пръв път. Има докладна бележка, че през 2017 година се е държал по сходен метод с полицията пред Съдебната палата в Плевен ”, уточни Кадев. И изясни пред “24 часа ”, че става дума за случай с паркиране. Той оставил колата си пред палатата, а служителите на реда му обяснили, че не може да е там, тъй като има посещаване на делегация и периметърът е за тях. Тогава почнала тирадата на прокурора.
Той отхвърли да е имал каквито и да е пререкания с полицията през годините. Обясни и че търсил контакт с представители на Министерство на вътрешните работи и обвиняването в Плевен, с цел да пристигна по-бързо полиция.
“Извадих служебната си карта, с цел да внушавам респект 4 здрави момчета. Страхувах се за фамилията си ”, сподели пред съда прокурорът.
След 6-часово съвещание Софийският градски съд освободи Асенов. Съдът не откри учредения, че Асенов ще се укрие или ще извърши ново закононарушение.
Припомняме, че по персонално основният прокурор Иван Гешев изпрати в нощта на 04.07.20 година против 05.07.20 година на място в Плевен прокурори и следователи от СГП, отпред с административния началник на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова. Главният прокурор Иван Гешев не пропусна да разяснява обстановката в профила си в Twitter, като съобщи: " Възмутително и неприемливо държание за върховен прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, в случай че си служител на реда или магистрат - арбитър, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР