Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста известния

...
Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста известния
Коментари Харесай

Окончателно: „Валиумният изнасилвач“ остава в ареста

Софийският градски съд (СГС) остави за непрекъснато в ареста известния като "валиумния изнасилвач " Йохан Стелингверф. Нидерландецът е упрекнат в две изнасилвания - на българка към Коледа и на унгарка през октомври предходната година.
"Не съм направил закононарушение ", сподели пред съда Стелингверф. Той съобщи, че по време на престоя му в ареста е бил редовно обичай и унизен. По негови думи от нидерландското посолство у нас пробвали да облекчат обстановката.
Въпреки изказванията на отбраната за "чисто " удостоверение за съдимост, съгласно съда, информация в Европейската система за съдимост демонстрира, че през 2010 година Стелингверф е бил наказан в Нидерландия на 5 години и 8 месеца затвор за изнасилването на две дами и за полово посягане на трета. По-късно отбраната изясни пред медиите, че Стелингверф е оправдан.
Друга информация посочила, че той е обвинен и по дело за машинация и обезчестяване в Малта. Докато тече производството, бил освободен, с цел да се върне в родната си страна с татко си, като поел ангажимент, че ще се върне за делото. Това обаче не се случило, тъй като бил арестуван в България.
Според съда липсват и справедливи данни за принуждение против Стелингверф в ареста, за каквито предявяваше упрекнатият.
120 листа преписка от персоналната преписка с Йохан Стелингверф предоставила в Столична дирекция на вътрешните работи една от дамите, обвинили го в обезчестяване. Виртуалните диалози бяха импортирани от прокуратурата като в допълнение доказателство.
По време на съвещанието отбраната цитира показания на унгарката, която твърди, че е жертва на нидерландеца. Двамата се срещнали предходната година в Будапеща и имали съкровен контакт. После траяли връзката си, като дамата идвала няколко пъти в България, с цел да се види с него. Не стана обаче ясно по какъв начин съгласно нейните показания се развили връзките им.
По-късно бяха прочетени и други фрагменти от показанията - дамата разказала, че декларирала на нидерландеца, че е изрично срещу садистичния и колективен секс, за който той упорствал. Според нейните показания един път тя била приведена в безпомощно положение от нидерландеца, била ударена по главата, осъществил сексуален контакт макар виковете и молбите и да спре.
Унгарката споделила и за прорезни рани в региона на гърдите. Решила да се оплаче едвам откакто се наложило да посети редица лекари в Унгария поради пострадванията си, измежду които нарушено зрение поради удара по главата. Идентифицирането на обвинения лишило време, тъй като съгласно унгарката, Стелингверф ѝ се е показал с друго име.
Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР