Софийският градски съд на закрито заседание е намалил определената от

...
Софийският градски съд на закрито заседание е намалил определената от
Коментари Харесай

Намалиха тройно гаранцията на Васил Божков - 1,5 млн. лв. са му много

Софийският градски съд на закрито съвещание е понижил избраната от прокуратурата парична гаранция на Васил Божков от 1 500 000 лева, на 500 000 лева Това се споделя в известие от пресслужбата на съда.

От каскадата каузи против хазартния необут тук става въпрос за делото за проведена незаконна група, която е прала пари и е развивала противозаконна активност с културни ценности(другите две каузи против него са " първото " - за неплащане на такси върху хазартната му активност, корумпиране на длъжностни лица, принуди и прочие, и " престъпното " - за убийства и изнасилвания. Имаше и обвинявания за подготовка на държавен прелом, само че те бяха снети - б.р. на Клуб Z).

Както Клуб Z писа, на 5 септември, до момента в който Апелативният съд в София гледа настояването на прокуратурата Божков да остане за непрекъснато в ареста по " първото " дело за данъчни закононарушения, адвокатите му изнесоха, че предходния ден самата прокуратура му е наложила 1,5 млн. лева гаранция по " иманярското " дело. Георги Гатев попита - по какъв начин по този начин държавното обвиняване хем го пуска под гаранция, хем упорства да е в ареста.

В последна сметка физически той остана под " домакински арест " - както му наложи САС (което, несъмнено, обезсмисля да има мярка " парична гаранция ", б.р.). Явно в това време Божков е атакувал пред съда наложената от прокуратурата за 1,5 млн. гаранция по упоменатото дело за културните полезности.

Сега съдът се произнася, че е...

" налице обосновано съмнение за осъществяване на голям брой и разнообразни по своя темперамент незаконни действия, които са и с висока социална заплаха ".

В определението си съдът е показал, че мярката е вярно избрана по своя тип, само че е прекалено висока, защото " обвиненият е под домакински арест по друго дело, което лимитира опциите му да извършва в цялостен размер стопанска и трудова активност ".

Освен това - споделя съдът - обвиненият има възбрана за овакантяване на страната и върху по-голямата част от имуществото му са наложени разнообразни обезпечителни ограничения.

Определението на Софийски градски съд е дефинитивно и не предстои на тъжба или митинг.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР