Софийският градски съд измени мерките за неотклонение на четиримата обвинени

...
Софийският градски съд измени мерките за неотклонение на четиримата обвинени
Коментари Харесай

Пускат под гаранция Ториното и другите задържани за отвличането на Адриан Златков

Софийският градски съд промени ограниченията за неотклонение на четиримата упрекнати по отношение на отвличането на Адриан Златков и ги пусна на независимост.

Ивайло Борисов - Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова са упрекнати за помагачество за отвличането на Адриан Златков.

25-годишният наследник на притежателя на "Софауто " Тони Златков бе похитен на 30 август м.г. и след 12 дни в плен бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица договаряния и е платил откуп.

Според прокуратурата, Ивайло Борисов-Ториното и Мартин Марков са обезпечили коли с марки Opel и Skoda на похитителите, а Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова са купили СИМ-картите, с които се е поддържала връзката сред похитителите и бащата на отвлечения млад мъж.

Миналата седмица Софийският градски съд наложи на четиримата най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража ", само че съгласно апелативните магистрати има доказателства, събрани досега, които са доста по размер и сочат за някаква връзка на обвинените с отвличането на Адриан Златков, само че те са незадоволителни и фрагментарни.

Ториното, който е апетитен за дясна ръка на Златко Баретата, Джамбазов и Стефанова ще бъдат освободени, откакто платят гаранция от по 10 000 лв., а Марков - от 5000 лв..

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР