Софийският градски съд е запорирал имущество на бившия министър на

...
Софийският градски съд е запорирал имущество на бившия министър на
Коментари Харесай

Запорирани са имотите на Трайчо Трайков

Софийският градски съд е запорирал имущество на някогашния министър на енергетиката в първия кабинет на ГЕРБ Трайчо Трайков по искане на Антикорупционната комисия. Новината заяви ръководителят на комисията Пламен Георгиев пред " 24 часа ".
След инспекция, почнала през 2017 година, комисията разкрила противоречие сред приходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лв.. Размерът на възможния иск ще бъде за 2,3 млн. лв.. Комисията е проверявала положението на Трайков през последните 10 години.
Съдът е наложил запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, влогове и депозити на Трайков, който сега е общински консултант в София.
Проверката на Трайков е почнала поради повдигнатото против него обвиняване за продажбата на остатъчния дял от енергийното сдружение ЕВН. Заедно с него подсъдими са някогашният министър на финансите Симеон Дянков и предприемачът Иво Прокопиев.
В момента тече 14-дневен период, в който Трайков да показа пред КПКОНПИ документ за произхода на средствата. Има и едномесечен период да бъдат предявени възражения против запора. Ако Трайков потвърди законния генезис на приходите, запорът ще бъде вдигнат. Ако не успее, комисията ще изиска лишаване на запорираното имущество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР