Софийският градски съд е спрял вписването на новия шеф на

...
Софийският градски съд е спрял вписването на новия шеф на
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на новия шеф на Пирогов д-р Константин Димов

Софийският градски съд е спрял вписването на новия началник на " Пирогов " доктор Константин Димов поради тъжба на досегашния шеф на Спешната болница доктор Валентин Димитров. От през днешния ден стартира да тече 7-дневният период, в който Министерството на здравеопазването може да апелира решението на Софийски градски съд.

Делото е формирано е по искане на Валентин Димитров Димитров за прекъсване на вписването по заявление А 5 с вх.№ 20231204170848, подадено по партидата на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов " ЕАД, ЕИК 130345786 в комерсиалния указател, с което е декларирано заличаването на молителя като член на съвета на шефовете и представляващ УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов " ЕАД, както и вписването на Константин Желев Димов като нов член на съвета на шефовете и представляващ сдружението.

В настояването се твърди, че заявката се основава на взети решения от министъра на опазването на здравето, в качеството му на упражняващ правата на Държавата като едноличен притежател на капитала на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов " ЕАД и решение на Съвета на шефовете за установяване на представляващ, които решения молителят Димитров е изискал да бъдат анулирани с искова молба, подадена на 05.12.2023 година в Софийски градски съд с вх.№ 113994/05.12.2023 година

Директорът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " ЕАД доктор Валентин Димитров бе освободен като член на Съвета на шефовете поради установени нарушавания в отчет от инспекция на Звено „ Вътрешен одит " към Министерството на здравеопазването, който е с размер от 134 страници.

По време на инспекцията са открити нарушавания, в това число и на Закона за публичните поръчки. Съставеният одитен отчет, съдържащ резултатите от осъществения одитен ангажимент на „ Пирогов " е показан на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова ревизия от Агенцията за държавна финансова ревизия. Във връзка с това е формирана прокурорска кореспонденция.

Друг претекст за взетото решение е и основаното публично напрежение след провеждането на състезания за началници на клиники.

За изпълнителен шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " ЕАД е назначен доктор Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР