Софийският градски съд е наложил запор над акции, банкови смехти

...
Софийският градски съд е наложил запор над акции, банкови смехти
Коментари Харесай

Софийският градски съд наложи нов запор на Иво Прокопиев

Софийският градски съд е наложил запор над акции, банкови смехти и лодка, притежавани от предприемача и издател Иво Прокопиев. Запорът е натрапен по искане на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), импортирано 14 февруари, Бизнесменът апелира пред Софийския апелативен съд.

В момента Прокопиев е обвиняем по делото за продажбата на държавния дял от електроразпределителното сдружение ЕВН през 2011 година Заедно се него по това дело са обвинени някогашните министри на финансите и стопанската система Симеон Дянков и Трайчо Трайков.

Според прокуратурата от въпросната договорка е настъпила вреда за страната в размер на 20 милиона лв.. Разследващите настояват, че тя е подписана при компрометирана процедура, режисирана авансово от Трайков.

Това дело докара до задействането на антикорупционната комисия. С неуместни причини комисията съумя да запорира имущество за над 150 милиона лв. на Прокопиев, генерирано от изцяло законната продажбата на " Каолин " от края на 2012 година на немското сдружение " Кварцверке ".

" Антикорупция " твърди, че генерираните пари от продажбата са с противозаконен генезис.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР