Софийският градски съд е дал разрешение в сградана на БФС

...
Софийският градски съд е дал разрешение в сградана на БФС
Коментари Харесай

Борислав Попов: Няма злоупотреби със средствата за детския футбол

Софийският градски съд е дал позволение в сградана на БФС в квартал „ Бояна” органи на полицията да ревизират документите на съюза. Има позволение да се лишават част от документите, както и компютърни файлове, харддискове и техника, обвързвана с следствието на bTV за хипотетични злоупотреби с обществени средства. Това стана ясно след публична конференция на футболната централа.

Снимка: Ладислав Цветков

Екипи на Министерство на вътрешните работи влязоха по-рано денем в постройката на БФС. Акцията идва след следствие на bTV за това по какъв начин БФС е харчил пари за развиването на детския футбол.
Министерство на вътрешните работи организира спецакция в постройката на БФС Полицейската акция е часове преди публично оповестена от БФС конференция
Борислав Попов и Емил Костадинов от управлението на БФС оповестиха, че няма злоупотреби с пазаруването на футболна екипировка, нито при състезанията и извършените тръжни процедури за избор на най-хубава хотелска база, терени и настаняване, както и във връзка с трите подготвителни терена, употребявани от участниците в европейското състезание за юноши през 2015 година в Бургас.

Снимка: Ладислав Цветков

Емил Костадинов съобщи, че е афектиран от изказванията и ще се бори до край да почисти името си и името на БФС.
След следствието на bTV: БФС с позиция за изразходването на държавни пари От футболната централа упорстват, че всичко с парите е наред, защото разноските са утвърдени от страната
Конкретни контракти и съответни предложения не бяха представени, само че Борислав Попов изясни, че за младежкия футбол се получават към 1 млн. лв..

„ Избираме доставчиците, на нас ни би трябвало терен, с цел да може децата, когато упражняват, да бъдат избегнати всевъзможни благоприятни условия за травми. Отнасяме се отговорно към този сегмент от футбола. Те би трябвало да получат най-хубавите терени, най-хубавата храна и най-хубавите лекари. Във всички контракти, които са подписани, имат тези условия. Пазарът диктува своите цени и ние се съобразяваме с тях ", безапелационен беше Борислав Попов за офертите за настаняването на младежите.
2 млн. лв. за юношески футбол: Хотелите, в които са упражнявали гениите – на висши лица в БФС bTV съумя да стигне до докладите на футболния съюз след едногодишна процедурна борба
По думите на изпълнителния шеф на БФС няма злоупотреби и при договорите за оборудването.

Снимка: Ладислав Цветков

" БФС не е задължен да организира процедури по закона за публичните поръчки. Независимо от това, ние организираме процедура, като събираме най-малко три предложения. Събираме съответната оферта, като търсим качество и цена. Търсим компанията да изпрати всички екипи във всички 28 области в страната. Всичките контракти са подписани по този ред и са регистрирани на министерството. Въз основа на този доклад получаваме протокол. В два от случаите сме върнали незначителна сума пари ", изясни още Борислав Попов.
Разследване: Колко пари даде БФС за игрища по време на Евро 2015 Защо един състезателен комплекс без осветяване в Бургас получи доста повече от другите
За договорите за трите терена, употребявани за тренировки на 16 тима, участващи на Европейското състезание, Попов изясни, че на тях са извършени 100 тренировки, като всяка приблизително коства към 2000 лева По думите му за подготовка на националния стадион се заплаща доста повече.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР