Софийският апелативен съд върна на първата инстанция делото срещу бившия

...
Софийският апелативен съд върна на първата инстанция делото срещу бившия
Коментари Харесай

Върнаха делото Румен Овчаров на първа инстанция

Софийският апелативен съд върна на първата инстанция делото против някогашния министър на енергетиката Румен Овчаров. 

През 2020 година той беше наказан условно от профилирания съд, че не е упражнил задоволително надзор върху работата на шефа на сдружението „ Мини Бобов дол “ ЕАД. През 2006 година то е сключило контракт с частната компания „ Ораново “ ЕООД, която да употребява на концесия мините, а от това съгласно прокуратурата последвали обилни вреди за държавното дружество. 

След това Апелативният профилиран углавен съд удостовери условната присъда, само че Върховен касационен съд като последна инстанция я анулира и я върна на втората - към този момент Апелативен съд - София, след закриването на профилираното правораздаване. 

Сега делото ще стартира изначало единствено за едно от обвиняванията против Овчаров. Според Апелативния съд сътрудниците им от Специализирания не са се стимулирали вярно. Освен това не спосочили разпоредбите по надзор, които Овчаров като министър трябвало да реализира за договорката с " Ораново " ЕАД. 

" Като не е запълнил бланкетната норма с конкретни нарушения на специфичните закони, профилираният углавен съд е дал непълна правна подготовка на инкриминираното действие, което е съществено нарушаване на
процесуалните права на подсъдимия, а и на прокурора, тъй като е спънка да
схванат защо е наказан Румен Овчаров ", написа в решението си Апелативния съд. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР