Софийският апелативен съд (САС) уважи протеста на Окръжна прокуратура-Перник срещу

...
Софийският апелативен съд (САС) уважи протеста на Окръжна прокуратура-Перник срещу
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемите за държане на марихуана в Перник

Софийският апелативен съд (САС) почете митинга на Окръжна прокуратура-Перник против ограниченията за неотклонение, взети от първоинстанционния съд по отношение на тримата обвинени по делото за нелегално държане на наркотично вещество за разпространяване.

Престъплението е квалифицирано по член 354а, алинея 1, вр. член 20 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане е формирано в резултат на извършени взаимни дейности на Агенция „ Митници “, Главна дирекция „ Борба с проведена престъпност “ на Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Национална сигурност “.

На 04.10.2022 година на паркинг в гр. Перник в тежкотоварна хладилна комбинация, натоварена с месо, проверяващите са открили пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи растителна маса. При изработен полеви наркотест веществото е реагирало на марихуана. Общото количество на опиата е към 80 кг.

В качеството на обвинени по делото са привлечени три лица – А.А. (на 43 години), М.Д. (на 45 години) и Г.Х. (на 39 години).

Наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура-Перник внесе в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях. Първоинстанционният съд в гр. Перник одобри, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за това, че обвинените са направили закононарушението, само че дефинира и за тримата ограничения за неотклонение „ домакински арест “.

Държавното обвиняване стачкува това определение на съда като погрешно и незаконосъобразно.

В правосъдно съвещание състав на Софийския апелативен съд одобри доводите на прокуратурата по отношение на изменение на ограниченията за неотклонение по отношение на обвинените. Единият от тях – А.А., е неведнъж осъждан, в това число за нелегално държане на наркотични субстанции. Налице е действителна заплаха той да извърши закононарушение или да се укрие. Съдът регистрира тежестта на осъщественото действие, както и огромното количество на предмета на закононарушението.

С определение на САС ограниченията за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на тримата обвинени по делото са променени в „ задържане под стража “.

Разследването по досъдебното произвеждане продължава под управлението на Окръжна прокуратура-Перник.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР