Софийският апелативен съд (САС) ще заседава днес, 18 юни, по

...
Софийският апелативен съд (САС) ще заседава днес, 18 юни, по
Коментари Харесай

Съдът със заседание по делата на Емилия Ковачева и Йоан Матев

Софийският апелативен съд (САС) ще заседава през днешния ден, 18 юни, по делото против акушерката Емилия Ковачева, съобщи БГНЕС.
Ковачева е подсъдима за опит за ликвидиране на новородено и на първа инстанция, т.е. Софийският градски съд, беше наказана на 18 години затвор. На идното съвещание в САС се чакат пледоарии.
През декември 2015 година Емилия Ковачева беше упрекната, че месеци по-рано – на 18 април, в отделението " Неонатология " на УМБАЛ " Софиямед " ООД, в стая за интензивно лекуване и специфични грижи за новородени, направила опит съзнателно да умъртви малолетната Никол, родена на 14 април. Видеозапис от охранителна камера сподели по какъв начин Ковачева бие новороденото, като версията е, че детето я подлудявало с рева си.
Същевременно Софийски градски съд (СГС) ще заседава и по делото против Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Матев е съден за убийството на малолетния Георги. Тежкият случай стана на 2 юни 2015 година.
През ноември 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт против Йоан Матев. Той беше упрекнат, че на 2 юни 2015 година в 11:43 часа в град София, в парк Борисова градина, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, съзнателно е умъртвил малолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.
През април 2018 година родителите на жертвата се появиха за първи път в правосъдната зала. На процеса участва и майката на обвинения Йоан.
При едно от съвещанията юристите на Йоан желаеха делото да се приключи и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР