Софийският апелативен съд (САС) е постановил предаването на израелския гражданин

...
Софийският апелативен съд (САС) е постановил предаването на израелския гражданин
Коментари Харесай

Вълкът от София, обвинен в измами за 10 млн. евро, ще бъде предаден на Австрия

Софийският апелативен съд (САС) е постановил предаването на израелския жител Гал Барак на управляващите на Република Австрия, оповестиха от Апелативна прокуратура - София.

Гал Барак, търсен от австрийските управляващи поради хипотетично присъединяване в измами за десетки милиони евро, беше арестуван при опит да напусне България през " Калотина ", като тогава се е легитимирал с формален документ - постоянен паспорт на жител на Израел.
Търсеният от Австрия за крадени 100 млн. евро е под домакински арест у нас Гал Барак опитал да избяга от България
Срещу Гал Барак в Австрия се води следствие за няколко тежки закононарушения - машинация, в изключително огромни размери и изключително тежък случай, пране на пари, присъединяване в незаконна група и други

Касае се за широкомащабна, трансгранична незаконна активност, осъществявана на територията на Австрия, Германия, Конфедерация Швейцария, Сърбия и България от 2015 година до сегашния миг, вредите от която възлизат на над 10 000 000 евро.

Става дума за скица с хиляди жертви, които са се записали във фиктивни платформи за вложения, като обаче преведените от тях пари се оказвали притежание на незаконната група. Средствата се нареждали към разнообразни банкови сметки.
bTV Репортерите: Вълкът от София Израелецът Гал Барак, търсен за измами за милиони, проговори извънредно пред Десислава Ризова
Софийският апелативен съд е решил като основателни доводите на прокурора, че има заплаха Барак да се укрие и да извърши ново закононарушение.

С решението е позволено предаването му на Австрия и е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ", като той е бил арестуван в правосъдната зала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР