Софийският апелативен съд (САС) е освободил под домашен арест Георги

...
Софийският апелативен съд (САС) е освободил под домашен арест Георги
Коментари Харесай

Освободиха от ареста мъжа, който наръга младеж в тролей 7

Софийският апелативен съд (САС) е освободил под домакински арест Георги Георгиев, който преди две седмици намушка с нож 18-годишния Борислав Великов, оповестява news.lex.bg. Инцидентът стана в тролей №7 на спирката на ул. „ Опълченска " в София. Според в началото изнесените данни Великов направил забележка на група деца, които плюели семки в тролея, Георгиев се застъпил за тях, след което се спречкал с младежа и го намушкал. Момчето беше откарано в болница и оперирано незабавно и няма заплаха за живота му.

33-годишният Георгиев беше арестуван, а в него бяха открити метадон и амфетамини. Стана ясно още, че е бил осъждан три пъти.

Първоначално Софийският градски съд го остави за непрекъснато в ареста по обвиняването в опит за ликвидиране по хулигански подбуди, само че Апелативният съд е отменил определението з причините, че няма задоволително доказателства по обвиняването. Според апелативните съдии по делото има данни единствено за нанесена телесна щета, само че не и за опит за ликвидиране.

Съдът е приел, че потърпевшият Великов без причина и без да е бил провокиран, е нанесъл удари в гърба на Георгиев и го нарекъл „ ром ", оповестява Нова тв. След това пък обвиненият почнал да вика и да пита, за какво го удря и наскърбява, при което се стигнало и до битката, приключила с намушкване.

По делото не са постъпили и медицински документи за диагнозата на Великов, в това число и данни за престоя и лекуването му в „ Пирогов ".

Според САС, втората по тежест мярка за неотклонение е задоволителна, с цел да не извърши Георгиев закононарушение, като такава заплаха съдът регистрира единствено поради зависимостта му от опиати, само че не и поради предходни осъждания, за които той е оправдан от дълго време.

„ Искам да видя майка си жива още веднъж ", сподели в последна си дума обвиненият, а юристът му изясни, че той се грижи за болната си майка.

От своя страна потърпевшият Великов съобщи, че не е наричал нападателя си " ром ".

" Не се усещам доста добре, непрекъснато ме боли като си взимам въздух. Трябва доста самообладание и грижи ", съобщи той в ефира на Нова телевизия.

" Решението на съда не е обикновено. Той в себе си носи хладно оръжие, излиза с мисълта, че би трябвало да го употребява. Той е елементарен наркоман ", разяснява пред медии Великов.

" Не е заслужено решението. Не може да се освобождава човек, който е направил опит за ликвидиране и да се смъква обвиняването от преднамерено ликвидиране ", добави треньорът му.

" Не е правилно, че съм му споделил, че е ром. Направих естествена забележка към децата. След като ме наръга, осъзна, че е направил неточност и стартира да блъска по вратите на тролея, с цел да излезе ", описа за случая намушканият Великов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР