Софийският апелативен съд пусна от ареста 4-та обвинени, че са

...
Софийският апелативен съд пусна от ареста 4-та обвинени, че са
Коментари Харесай

Съдът пусна от ареста обвинените за отвличането на Адриан Златков

Софийският апелативен съд пусна от ареста 4-та упрекнати, че са помагали за отвличането на Адриан Златков. Ивайло Борисов-Ториното, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова ще излязат на независимост против 10 000 лв. гаранция. Мартин Марков би трябвало да заплати 5 000 лв. гаранция. Според прокуратурата обвинените са снабдили с коли и SIM-карти незнайните към този момент причинители.

След близо 3 часа съвещание магистратите решиха, че няма безапелационни доказателства за връзка на четиримата с отвличането. И макар, че за всеки от тях има обстоятелства, които съответстват, и водят до основателни съмнения, те са фрагментарни и след 5 месеца следствие, не са задоволителни за задържане под стража.

Съдът акцентира, че се абстрахира от показаните оперативни данни и разбори на връзките в подземния свят.

Розалина Апостолова - юрист на Георги Джамбазов и Здравка Стефанова: Ако всеки съд е на мястото си както този и когато прокуратурата се яви без доказателства да желае мярка и съдът каже - Не! Отидете си намерете доказателства и се върнете отново!
На петия път прокуратурата ще разбере и ще се научи, че не може да се явява с докладни, зрънца, пъзелчета и детски играчки, с цел да желае задържане под стража.

Според съда за Ториното е ясно единствено, че е закарал синя " Шкода " за затъмняване на стъкла. За Джамбазов и Стефанова има съвпадения, свързани с пътувания в чужбина и пазаруване на SIM-карти.

Но не е потвърдено изрично, че това е " Шкода " -та, с която е похитен Адриан, нито, че това са картите, употребени от похитителите за връзка с татко му. Според прокуратурата съвкупността от доказателства, измежду които записи от камери, телефонни кореспонденции и съвпадения по лица, време и място, изрично сочи към обвинените.
Сотир Цацаров, основен прокурор: За съда или положително или нищо. Трудно се потвърждават сходен вид действия. Не мога да скрия аз съм и персонален наблюдаващ на това, което са свършили сътрудниците от СГП, както и Столичната дирекция. За мен е осъществена голяма работа.
Разследват се още хора, забъркани в отвличането на Адриан Златков. Главният прокурор съобщи, че има известни съмнения и за поръчителя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР