Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Димитър Любенов,

...
Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Димитър Любенов,
Коментари Харесай

Димитър Любенов с поршето остава окончателно в ареста

Софийският апелативен съд отхвърли да пусне от ареста Димитър Любенов, провокирал тежката злополука на околовръстното. При случая на 25 септември почина френски жител. Други двама пострадаха.

Според обвиняването тогава Любенов е седнал зад кормилото на поршето си след приложимост на алкохол и опиати и е блъснал със 195 км/ч другата кола, в която е бил французина.

Това е следващият отвод на магистрати да освободят мъжа. Преди към седмицата Софийският градски съд отхвърли на Любенов да го пусне на независимост. Тогава в правосъдната зала Любенов съобщи, че има тясна връзка със сина си и майка си и и няма по какъв начин да лъже детето си повече къде е, а отбраната посочи, че няма задоволително доказателства, че закононарушението е осъществено съзнателно, каквото е повдигнатото обвиняване. Любенов пък уточни, че няма кой да се грижи за старата му болна майка, както и за детето му.

Днешното решение на апелативния съд в София е дефинитивно. По делото се чака сложна експертиза за случая. Предстои да бъде разпитана и потърпевшата при случая френска гражданка, брачната половинка на починалия.

Инцидентът провокира голям скандал освен поради починалия французин. След удара се разбра, че Любенов е карал след приложимост на опиати и алкохол, и най-вероятно е бил ескортиран от полицейска патрулка. Самият той твърди, че е дал на чиновниците 200 лева, с цел да го карат след него. Преди това се обадил на дринк енд драйв. Според юриста му обаче точно служителите на реда са изгонили този водач и Любенов трябвало да кара самичък. Случаят докара до скандал и сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. От полицията оповестиха, че прокурор не е разрешил да бъдат задържани обвинени служители на реда. Държавното обвиняване пък отговори, че за задържането до 24 часа преценя единствено полицията. Този случай притегли внимание и поради приликата му с злополуката на столичния бул. " Черни връх " с присъединяване на Георги Семерджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР