Софийският апелативен съд остави в ареста подсъдимия за смъртта на

...
Софийският апелативен съд остави в ареста подсъдимия за смъртта на
Коментари Харесай

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

Софийският апелативен съд остави в ареста подсъдимия за гибелта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов, оповестиха от САС.

Тричленнният състав с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова се произнесе по жалбата на Кристиан Николов, обвиняем за причиняването на гибелта на Милен Цветков при шофиране след приложимост на наркотични субстанции, против определение на Софийския градски съд, с което му е отказано изменение на мярката „ задържане под стража “ в по-лека.

Съставът на САС възприема доводите на първоинстанционния Софийски градски съд и удостоверява определението му, като приема, че няма съображение за смяна на мярката на този стадий.

Около 18 ч. на 19 април 2020 година на ул. „ Хенрик Ибсен “, преди кръстовището с бул. „ Черни връх “ в София, при ръководство на „ Ауди “ Q7 обвиненият Николов е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, провокирал е ПТП и съзнателно е предизвикал гибелта на лидера на спрялото на пътното платно " Субару Форестер " Милен Цветков.

Това е станало след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, марихуана, кокаин), със скорост от към 99 км в час, доста надвишаваща позволената от 50 км в час за съответния пътен сектор.

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на придвижване, обвиненият не подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване.

В същия миг на пътното платно и в региона на кръстовището се намирали голям брой други участници в придвижването – водачи на коли и пешеходци, показват от прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР