Софийският апелативен съд остави под домашен арест Боян Табаков, обвинен

...
Софийският апелативен съд остави под домашен арест Боян Табаков, обвинен
Коментари Харесай

Съдът остави в домашен арест обвиняемия за убийството на бивш полицай в Лозенец

Софийският апелативен съд остави под домакински арест Боян Табаков, упрекнат в съучастничество в убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов. Покушението беше осъществено през март предходната година в столичния квартал " Лозенец ".

По искане на прокуратурата съдът анулира определението на първоинстанционния съд за изменение на мярка за неотклонение „ от „ домакински арест “ в „ гаранция в пари “ по отношение на обвинения, показват от държавното обвиняване.

Действията по следствие на тежкото закононарушение са почнали на 25.03.2022 година Тогава е било открито, че убитият в столичния квартал „ Лозенец ” е Л.И., някогашен чиновник в отдел „ Криминална полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи, припомнят от прокуратурата.

В резултат на осъществената процесуална и оперативна активност от страна на проверяващите органи, взаимно със Софийската градска прокуратура, са били арестувани и привлечени в качеството на обвинени две лица - К.И. и Б.Т. По искане на държавното обвиняване по отношение на тях са били взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.

Впоследствие по жалбата на отбраната на обвинения Б.Т. мярката му за неотклонение е била променена от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “, а през м. декември 2022 година - в „ гаранция в пари “ в размер на 5 000 лв..

След произнасянето на Софийския апелативен съд по митинга на Софийската градска прокуратура понастоящем обвиненият Б.Т. остава с мярка за неотклонение „ домакински арест “.

По досъдебното произвеждане е открито, че причинителят на убийството е обвиненият К.И. Той авансово подсигурил револвер, упражнявал пукотевица, проучил региона на местоживеене на жертвата Л.И. и ежедневните му привички. Освен това съставил проект за метода на умъртвяването му, подсигурил лек автомобил за отдалечаване от мястото на осъществяване на незаконното действие.

Неговият съизвършител – обвиненият Б.Т., посочил и разяснил на К.И. по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие с съответен диаметър и му съдействал за подсигуряване на автомобил.

Разследването по делото продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР