Софийският апелативен съд окончателно отхвърли искането на да изтърпява в

...
Софийският апелативен съд окончателно отхвърли искането на да изтърпява в
Коментари Харесай

Съдът отказа на Брендо да излежава присъдата си в България

Софийският апелативен съд дефинитивно отхвърли настояването на да изтърпява в България двете ефикасните присъди за наркотрафик в чужбина. Той има за наркотрафик, произнесена в Италия,, както и за пране на пари.

Искането на Банев да излежава присъдите си тук може да се допусне, в случай че той се намира на територията на страна-членка на Европейски Съюз, защото е обвързвано с налагане на ефикасни присъди в границите на тези страни.

Брендо се укрива от българските след произнесената 6-годишна ефикасна присъда против него през 2018 година Той бе разгласен за общодържавно търсене, а след това по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест. Обявен е за търсене с алената бюлетина на Интерпол.

В началото на септември предходната година той бе арестуван в Украйна и неговите юристи желаеха от българския съд той да излежава присъдите си в България. Само две седмици по-късно Брендо бе освободен с решение на украинския съд, тъй като е придобил украинско поданство. След това местонахождението му е незнайно.

В момента Ивелин Банев - Брендо не се намира в България. Софийският апелативен съд постановява, че в случай че той влезе на територията на страната би трябвало да бъде задържан и да излежи първо българската присъда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР