Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия за

...
Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия за
Коментари Харесай

Арестуваха Ембака почти месец след като съдът му даде 12 г. затвор

Софийският апелативен съд промени мярката за неотклонение на подсъдимия за съзнателно ликвидиране Емил Първанов - Ембака от " подписка " в " задържане под стража ", оповестиха от Окръжна прокуратура - Благоевград.

Арестът стана тази заран. Санданчанинът Първанов, който бе наказан на 12 година затвор за убийството на легионера Николай Чивиев бе на независимост с мярка " подписка ". Убийството стана на 26 юни 2015 година на градежа на Автомагистрала " Струма ".

Първанов бе с мярка за неотклонение " подписка ". След като бе наказан на първа инстанция, окръжният съд в Благоевград не промени мярката му . Това докара до митинг на прокуратурата - въпреки и на първа инстанция , той е приет за отговорен за ликвидиране и има възможност да се укрие .

Благоевградският областен съд даде 12 година затвор на Първанов за ликвидиране, само че го оневини това да е станало по хулигански подбуди, както твърди прокуратурата.

Софийският апелативен съд почете митинга на Окръжна прокуратура - Благоевград в частта, която визира мярка за неотклонение по отношение на подсъдимия Е. Първанов и за това той е задържан.

На 29 юни 2018 година Благоевградският областен съд го е призна за отговорен за осъществено съзнателно ликвидиране и му наложил наказване от 12 година затвор. при първичен " непоколебим " режим , само че го оправда по обвиняването, че убийството е по хулигански подбуди. Въпреки неоправдателната присъда Ем

Окръжна прокуратура - Благоевград е протестирала както наложеното на подсъдимия наказване от първоинстанционния съд, което смята за незаслужено, по този начин и мярката му неотклонение с искане тя да бъде променена.

С определение на Софийския апелативен съд митингът на Окръжна прокуратура - Благоевград е почетен. Сменена е мярката за неотклонение на подсъдимия Ембака - от " подписка " в " задържане под стража ".

Припомняме, убийството стана към 13:30 ч. на 26 юни 2015 година , на новостроящ се обект " автомагистрала Струма ", ЛОТ-4, наоколо до село Левуново, община Сандански.

Ембакът е навлязъл с колата си в зона, където е било неразрешено да минават коли , тъй като текат строителни действия. Отговорникът на градежа се е развикал, зародил е спор сред двамата. Ембака е блъснал с камък по главата 47-годишния служащ и той умрял. Загиналият е някогашен чиновник на Френския легион.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР