Софийският апелативен съд е намалил с 2 години присъдата на

...
Софийският апелативен съд е намалил с 2 години присъдата на
Коментари Харесай

Скандални новини за акушерката Емилия, пребила 4-дневната Никол

Софийският апелативен съд е понижил с 2 години присъдата на акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена за опита за ликвидиране на новородената Никол през април 2015 година. Това оповестява Dir.bg, базирайки се на свои източници в съда.

Така, съгласно апелативните магистрати, Ковачева би трябвало да лежи 16 години в пандиза вместо 18 година, както постанови през септември 2017 година Софийският градски съд. Акушерката би трябвало да заплати и 400 000 лева обезщетение на родителите на момиченцето. Размерът на компенсацията не е променян.

Решението на второинстанционния съд е постановено предишния месец, само че към момента не е оповестено публично, защото тече процедурата по обявяване на страните. Делото бе гледано от 3-членен състав на Софийския апелативен съд. Предстои да бъдат оповестени и претекстовете.

Емилия Ковачева още е под домакински арест в дома на родителите си в Самоков. Мярката ѝ за неотклонение не е променяна от септември 2015 година

БЛИЦ напомня, че на 17-и против 18 април 2015 година през нощта акушерката преби с юмруци и шише и души новороденото момиченце, тъй като плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло . Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на "Софиямед ", а животът на Никол бе избавен от лекарите в друга столична болница.

Медицинската експертиза по случая сочи, че бебето е удряно към 30 пъти, както и че не може да се каже сигурно дали счупването на черепа и получените кръвоизливи ще повлияят на естественото развиване на Никол. Освен това след случая момиченцето е получило епилепсия, която фамилията продължава да лекува. Има и обиден очен нерв.

4-дневно бебе пребито или изпуснато в родилното?

"Бесен съм най-вече на себе си, че не можах да защитя детето си. Със брачната половинка ми сме "Парагаф 22 ". Ако не даваме лекарства на Никол, тя прави гърчове, само че с хапчетата се повреждат черният дроб, бъбреци, яйчници ", описа през юни т.г. бащата пред съда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР