Софийският адвокатски съвет след като взе предвид, че Висшият адвокатски

...
Софийският адвокатски съвет след като взе предвид, че Висшият адвокатски
Коментари Харесай

Софийският адвокатски съвет с решение за процедурата по избор на нов главен прокурор

Софийският адвокатски съвет откакто взе поради, че Висшият адвокатски съвет към този момент е изразил мнение от името на българската адвокатура във връзка с избора на нов основен прокурор с послание от 17 септември 2019 година, на свое съвещание от 1 октомври 2019 година взе решение от името на юристите от Софийска адвокатска гилдия да бъдат отправени въпроси по Концепцията за стратегическо ръководство на прокуратурата на претендента за основен прокурор господин Иван Гешев по реда на член 173, алинея 8 от ЗСВл.

Това се показва в позиция на Софийски адвокатски съвет.

Съгласно времевия график за осъществяване на процедурата, разгласен на уеб страницата на Висш съдебен съвет, до 16 октомври 2019 година могат да бъдат подавани въпроси и мнения към претендента за основен прокурор.

Софийският адвокатски съвет смята, че въпросите към претендента би трябвало да бъдат съобразени с мнението на юристите от колегията.

Поради това Софийският адвокатски съвет кани юристите от САК да насочат своите писмени въпроси и мнения, свързани с концепцията на претендента за основен прокурор в период до 9 октомври 2019 година в това число на електронен адрес: [email protected], като показват трите си имена и персоналния си адвокатски номер.

Постъпилите оферти ще бъдат систематизирани от САС и показани пред Висш съдебен съвет от името на Софийска адвокатска гилдия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР