Софийския университет Св. Климент Охридски ще признава оценките от държавен

...
Софийския университет Св. Климент Охридски ще признава оценките от държавен
Коментари Харесай

Входът в почти всички бакалавърски програми на Софийския университет – с матурите

Софийския университет " Св. Климент Охридски " ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми за образователната 2020/2021 година.

Софийският университет ще организира единствено кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите " Медицина " и " Фармация " и по Математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет.

Кандидатстването в компетентност " Право " ще се реализира с оценката от матурата по български език и литература и общия триумф от дипломата за приблизително обучение.

Кандидатстудентските изпитите ще се проведат както следва:

Химия – от 9.00 часа на 14 юни 2020 г.;

Биология – от 9.00 часа на 20 юни 2020 г;

Математика II – от 9.00 часа на 21 юни 2020 година

Кандидат-студентите, които до този миг не са подали заявки за явяване на изпит, могат да се записват в период до 10 юни 2020 година само посредством електронизирана система на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от основната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg.

Подалите заявки за анулирани кандидатстудентски изпити ще бъдат обезщетени посредством електронно генерирани поименни ваучери с левовата равноценност на заплатената такса. Ваучерите могат да се употребяват като средство за възнаграждение на такси за подаване на заявки за явяване на кандидатстудентски изпит или за подаване на документи в електронизираната система. Средствата от неизползваните електронни ваучери ще бъдат възобновени след края на акцията.

Кандидат-студентите се записват за класиране в период от 22 юни до 3 юли 2020 година посредством електронизираната система на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от основната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР