Софийския апелативен съд (САС) осъди на 10 години затвор украинеца

...
Софийския апелативен съд (САС) осъди на 10 години затвор украинеца
Коментари Харесай

Съдът намали с 5 г. присъдата за атентата срещу Алексей Петров

Софийския апелативен съд (САС) осъди на 10 години затвор украинеца Роман Логвинко, който е обвиняем за атентата против предприемача Алексей Петров. Това е понижаване с пет години на присъдата, които бе произнесена от първата инстанция.

Според въззивният съд Логвиненко не е имал толкоз значима роля в покушението, както е решил Софийският градски съд. Неговото присъединяване в заговора за ликвидиране е било в по-малка степен от това на Темпински, Чорний и Балков, заради което я понижи на 10 години затвор.

“Съдът не е разискал съответната степен на присъединяване на подсъдимият Логвиненко., чиято отговорност е ангажирана единствено като помощник в престъплениет “, се споделя в претекстовете на апелативния съд.

Логивненко е оневинен по обвиняванията, че е набавил оръжията и леките коли за групата, както и че давал уточнения на останалуте от бандата. Други хора са взели участие интензивно в наблюдението на адреса и набирането на средствата за покушението.

Съдът добавя, че 10годишната присъда подхожда и на влошеното здравословно положение и на множеството болести на украинеца. Той страда от продължителен вирусен хепатит „ С “ в приблизително тежка форма с преход към цироза на черния дроб, разширени вени, слепване органите на коремната празнина, продължителен трахеобронхит и лека дихателна непълнота поради дисторция на трахеята.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР