Софийските улици опустяха заради COVID-19. Хората са си по домовете,

...
Софийските улици опустяха заради COVID-19. Хората са си по домовете,
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Правят "Графа" хубав за софиянци след края на карантината

Софийските улици опустяха поради COVID-19. Хората са си по домовете, спазвайки рекомендациите на Националния щаб за битка с ковид. Докато обаче множеството са си вкъщи на топло, в самоизолация и надалеч от рисковия вирус, има други, които се грижат столицата да е в прекрасен тип, когато карантината отмине, слънчевите лъчи се появят още веднъж в небето, карантината свърши и софиянци и посетители на столицата още веднъж излязат на открито на разходки.

Камерата на БЛИЦ улови, че ремонт тече на улица "Граф Игнатиев ", в сектора на пресечката с улица "Шести септември " и градинката на църквата "Свети Седмочисленици ".

Подменят се главно павета и елементи от настилката сред релсите.

Както сподели по-рано заместник-председателят на КРИБ Красимир Дачев, времето за карантина не е време на загуби, а на предприемчиви хораи мъдри, които могат да го употребяват за дългоотлагани структурни промени или поправки на своя бизнес.

В началото на този месец мина и различен ремонт - на настилката на "Графа " при кръстовището с улица "Цар Шишман ".

Тогава имаше счупени плочи, няколко месеца след привършване на цялостното възобновяване на улицата - 28 май 2019.

По контракт фирмата-изпълнител би трябвало да поправи за своя сметка развалените сектори, защото обектът към момента е в гаранционен период.

Цялостният ремонт на улица "Граф Игнатиев ", дружно с площад "Славейков " и прилежащите пространства, осъществен от компания "Джи Пи груп ", бе на стойност 24.5 милиона лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР