Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите

...
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите
Коментари Харесай

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Progress

" Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите " е поредност на Money.bg. В нея ще бъдат показани едни от най-цветните, забавни и новаторски работни пространства на водещи компании в столицата.

За кого не е значимо да се усеща като у дома, когато е на работа? Всеки би се радвал да може да се похвали с това. А какво може да бъде повече вкъщи от това да се обърнеш и да видиш върховете на Рила от една страна, от друга да усетиш соления аромат на морето на ръба на Калиакра, а от трета да се рееш с взор по безкрайните полета на Добруджа? И какво повече може да бъде вкъщи от мястото, което самичък си основал.

Progress е водещ снабдител на технологии за разработка и стартиране на приложения. В България се намира най-големият R&D офис на компанията, който е и иновационен център. В него са създават огромна част от продуктите на Progress. Международната компания стъпи на българския пазар в края на 2014 година след придобиването на Telerik.

Именно едни от най-красивите кътчета на България в съвременен прочит може да види човек на всички етажи в напълно пресния офис на софтуерната компания Progress в София.

Екипът на компанията се реалокира там през лятото, а в избора на всичко в него - от местоположението, през удобствата, та чак до визията на фитнеса, са взели участие всички чиновници. В момента там работят към 500 души, като това е най-големият офис на Progress по брой хора.

" Ние сме тук от юни месец и за нас е едно ново начало. Това е главният ни офис, като преди бяхме в три обособени здания на друго място. Сега тук сплотяваме всичко под един общ дизайн, обща визия и чувство ", споделя Вели Пехливанов, който е старши шеф " Софтуерно инженерство ".

 Снимка 395087
Източник:

В момента Progress заема 6 етажа в постройката, която се намира на бул. " Цариградско шосе ", като общата повърхност на офиса е 11 500 квадратни метра. В тази сметка с изключение на работните пространства влизат още паркинг, фитнес и детски център.

 Фитнеса в офиса
Източник:

Фитнеса в офиса

Пехливанов споделя, че през цялото време още при избора на местоположението на новата постройка присъединяване е взел екипът на компанията. " Направихме няколко анкети измежду чиновниците. Оказа се, че едни от най-важните неща за чиновниците ни беше да бъдат покрай предходния офис, да са наоколо до метро и да има същите преимущества като на предходните места, като паркинг и детски център ", изяснява той.

 Снимка 395075
Източник:

Темата на дизайна с естествените забележителности на България също е концепция на екипа на Progress. Така всеки обособен етаж е отдаден на друг детайл от природата - планини, реки и водопади, а на тях са ситуирани 36 мултифункционални зали за срещи, въодушевени от разнообразни красиви кътчета, като Крушунските водопади, Райското пръскало, Пирин, Витоша, Родопи, Шабла, Калиакра, Созопол, Тракия, Дуранкулак и доста други.

 Една от залите за срещи
Източник:

Една от залите за срещи

Освен разнообразни и разчупени работни пространства обаче не по-малко значима е и зоната за отмора и занимания в офиса. Тя е разпределена в няколко елементи, само че може би максимален интерес буди пространството за виртуална действителност.

 Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Paysafe
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Paysafe

Елате на разходка в един от най-креативните и уютни офиси в столицата

" В зоната за отмора имаме разнообразни занимания, от които могат да се възползват сътрудниците. Масата за тенис се оказва измежду най-популярните. Имаме билярд, джаги и видео-игри. В зоната за виртуална действителност имаме VR каски, датчици и пространство, където сътрудниците могат да се развихрят ", споделя Пехливанов и добавя, че зоната за виртуална действителност с изключение на за развлечение се употребява и за експериментиране на нови артикули, основани от екипа на Progress.

 Зоната за занимания
Източник:

Зоната за занимания

Въпреки разнообразието в зоната за отмора Вели Пехливанов признава, че неговото обичано място в офиса е отделеното пространство за четене.

" Зоната за четене дава по-тиха и уединена среда с комфортни мебели. Колегите я употребяват доста постоянно за отмора, само че и за срещи. Лично на мен това ми е едно от най-любимите пространства, тъй като има меки необятни мебели и в това време има красива панорама към София. Самият аз пристигам постоянно тук с преносимия компютър за самостоятелна работа или за диалог с сътрудници ", споделя той.

 Зоната за четене
Източник:

Зоната за четене

Авторите на дизайна са експертите от столичното Cachè Atelier. " Те ни помогнаха по един неповторим метод да пресъздадем визията на нашето офисно пространство и да го съвместим с всички условия, които ние имахме като клиент. Бяха доста дружелюбни да оказват помощ с разнообразни разновидности, като искахме да реализираме резултат, който да подсигурява забавна и новаторска визия, която в това време да не разсейва и да не натоварва чиновниците ", изяснява Пехливанов.

 Едно от изобретателните места за диалози
Източник:

Едно от изобретателните места за диалози

По неговите думи главната цел при избора на вътрешния интериор е било обезпечаването на разнообразни по величина пространства за екипна работа отвън обособените зони с бюра.

 Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Leanplum
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Leanplum

Надникнете в едни от най-цветните и новаторски работни места в столицата

" Екипната работа е най-характерната линия в нашата просвета като организация. Искахме да създадем пространство, което окуражава екипната работа. Иновациите не всеки път се основават по проект, на бюро и на съответно работно място. Много постоянно те се раждат в непринудени диалози с сътрудници, в взаимна, изобретателна работа и искахме офисното пространство да подкрепи този развой ", приключва той.

Още фотоси от офиса на Progress можете да видите в нашата изложба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР